Monday, January 3, 2011

airmatanya kerana mu akh

salam..
memang benar..
jauh kita berjalan 
jauh kita pergi, 
makin ramai kita kenal dan macam2 pengalaman kita dapat
dan banyaknyer kita boleh muhasabah diri..
either kit mashu bersyukur atau kita mahu terus kufur..nauzzubillah
apa2 pon ana bersyukur atas pertemuan ini dan ana bersyukur juga atas perpisahan ini..
cukup indah..
sebab pertemuan dan perpisahan bukan milik kita.
masyaALLAH.

sepanjang ana jadi fasi 1 malam tu untuk program 1000j 1 H
banyak mengajar ana sebagai penggerak untuk bergerak lebih laju lagi
insyaALLAH..

KENAPA tajuk post ana mcam tu?

pesanan buat ikhwah
mungkin akhwat lain pernah menulis ini..
walaupun ana tahu takder ikhwah yang akan bukak blog ana  ni

ini cerita benar..
ana sendiri mendengar
hm..pelik bukan..

air matanya kerana seorang akh..

akh yang bila disebut kan jer.."oh dia seorang ikhwah"
makanya dalam fikiran ana ..ikhwah itu perwatakkannye surela baik..segalanya nampak ok kalau dia seorang ikhwah..
sebab 1 st time dalam hidup ana pergi masjid untuk program ISK..
ana observe ...serious ana kagum..mana penah dalam idup ana tengok lelaki2 yang di masa lapangnya dia memegang al-Quran, baca al-Quran, terlelap dengan al-Quran, bergaul dengan baik sesama sendiri, ukhuwwah yang cukup indah antara mereka, bergerak dakwh bersama2, p program bersama, cedok ilmu bersama
masyaALLAH
lelaki2 inilah ana kenali sebagai ikhwah
seisly ana kagum..
sejak haritu..owh..ana tahu ikhwah itu figure nya baik..


tapi crita bab2 nangis ni mungkin disebabkan oleh seorang ikhwah jer kot..tak terwujud kat sini
huh..

ana tahu, dlam dunia ihkwah dan akhwat pasti ada manis pahitnya
tak semuanya indah..
tapi yang indah tu la yang amt diharapkan..
hidayah itu milik ALLAH..

(oh! macamdah jauh dari topik)

hmm...
air matanya sebab merasakan diri sudah jatuh hati pada seorang "abang"
abang itu baik orang nya..siapa tak suka?

abang itu yang menganggap hubungan ini semua sekadar abang-adik

ya, abang adik
tak sangka bila dengr begitu...
bagi seorang lelaki yang 'peramah' mungkin dia merasakan itu cuma msg2 biasa
"buat apa tu"

bagi anak gadis baru menginjak dewasa, hatiny agk tercuit..
hati berlagu bunga..kembang mewangi
(wahh..bleh buat lirik lagu)
"abang ni msg aku.."

sekali bila tahu abang ni msg yang lain juga..
perasaannya terguris sekali..
"kenapa orang lain juga..kenapa bukan aku seorang?"

sebelum itu..
dari pencerita,
dia amat bimbang yang dia takkan dapat cinta ALLAH..

sebab dia rasa cinta dia kepada mnusia bukan ALLAH.
apa yang boleh saya nasihati selain "BERDOALAH..DAN NEKAD MENOLAK KEMUNGKARAN"

hai akhi, udah2ler peramah terlebih ngan adik2 dalam program dan ukhti
hmm..kasihani la kami
tak sanggup nak dengar tangisan seorang yang amat butuhkan cinta ALLAH tapi hatinya terusik kerana seorang "abang.." yang not really abang
hmm

akh, tak der talian  persaudaran pon nak anggap2 adik..
no biological approved!
terkilan ar..
kalau nak DF pon agak2 ler..
huh..

ntahla..cerita ni berserabut spt fikirn ni


No comments:

Post a Comment