Saturday, September 29, 2012

Tidak Pernah Sebelum Ini

[Bismillah]

Assalamualaikum wbt
titanium- one of the most expensive hadid in the world

malam ni aku tinggal sorang kat rumah. depa semua p dengar talk Dr Zakir Naik..
haih..terasa rugi.. = =''

tak tahu la apa yang aku rasa sekarang ni..haha
membolok plop...
ok2..dari tadika--kbn--tadika--care--cashier
sesungguhnya yaAllah aku tak pernah terlintas akan semua ni
semua yang Engkau susun akan rezeki ak ni..aku tak tahu apa yang Engkau susun kelak


mulanya aku ngan kakak sorang ni pergi la interview dekat mydin
huih..mcam best la kan..dengan keramahan dan environmennya not that bad
tapi etika pakaiannya..heh...sume kena nipis...security namanya... tstsss = = '
pastu buntu punya buntu..tengah duk sembang2..alhamdulillah mai sorang lagi kakak cadangkan p guardian
hah! good idea !!
aku pon ape lagi lepas prog ajak kakak ni p guardian
yeeehaaa!
dah isi2 borang...geng guardian call
tapi aku tak jawab sebab masa tu aku dah masuk care
kat care tak smpai 14 hari aku macam cacing kena rebus...nyum!
kehulu kehilir dengan otak-yang-kosong!
aku tak malu nak mengaku ni...sebab ini realiti dan aku suka putih..
dan alhamdulillah...Allah swt putuskan..aku tak dapat sambung master..
jauh disudut hati..... AKU SYUKUR SANGAT! sebab aku tak mampu utk master itu
Prof dekat care bersungguh2 cadang kat aku suh aku jumpa dekan pusat sosial mintak approval utk master aku
jauh disudut hati..... AKU TAK SANGGUP DAH PROF!
then aku berenti at that time selepas 14 hari kerja sebagai pembuta kerja..hahah (entah mana datang kau punye term daaaa)
pastu aku p guardian balik dengan cik M
alhamdulillah aku dapat..mula2 aku buat full time
dengan menyandang full time aku mungkin bleh naik exec.. gaji lebih masyuk la..dengan elaun2 dan kemudahan klinik panel sekian..
tapi ini cukup mengganggu program2 aku..sabtu ahad kau kerja kau tau!!
susah hati bukan kepalang...terus pk nak tukar status part time
masyaALLAH mmg rezeki Allah nak bagi aku..at that time they still accept part-timers..

sekarang aku part-timers at guardian
hari pertama aku lalui dengan penuh konflik dalaman


Hoi! kau tahu aku nak start kereta pon aku lemah
tapi aku start jugak aazad..drive2..sampai la tempat kerja
sampai kat parking... aku duduk lama2 dengan aazad..
ya ALLAH.. aku tak pernah terlintas utk kerja ni
ya ALLAH.. aku ni budak degree..tapi kerja aku ini?
ya ALLAH.. aku ni seperti merealisasikan kata2 kakak yang terajang aku dari ofis dulu tu "dayah..kau takkan berjaya walau kemana pon kau pergi..." kata-kata ni memang terngiang2 sampai sekrang and sejujurnya benda ni buat aku benci dengan kakak tu..
tapi ajaran Rasulullah saw tidak menuntut kita berdendam sebegitu kan? Subhanallah coz u grant as a great Prophet pbuh to us <3 p="p">

masa tu seriusly aku ase aku tak mau turun
tapi aku pujuk hati
"kau tak buat kerja haram ngah..at least you are not a loser...nothing to be ashame my dear.."
aku bukak pintu...aku pakai sweater
pastu aku bukak balik sweater...pastu aku pakai balik...
segalanya jadi serba salah sebab konfident aku masa tu...Dup* jatuh tergolek
aku malu! jujur aku kata...aku malu
aku gagahkan jugk jalan...jalan..smpai guardian..
smpai sana..dorang greet aku..welcome and brief serba sikit
then aku start kerja

alhamdulillah dah 2 minggu kerja.. off sehari seminggu.. sabtu ahad kerja kau tau!
masyaALLAH.. perasaan lama dlu tu..HILANG
aku syukur sangat! yaALLAH..
aku happy coz i do something
aku rasa dengan hati apa yang aku buat
i can help people
greet people and happy to see them happy
hahahah....


ALHAMDULILLAH
ALHAMDULILLAH
ALHAMDULILLAH!


but byak jugak aku terlepas nak p ceramah-ceramah
nak isi hati
hari-hari tgok telatah manusia..boleh keras jugak hati ni
haih...
cane aku nak mngisi dalam usrah sdang aku tidak terisi
cane aku nak membasahkan hati manusia lain sedang hati aku kering
lots of thing should be change!

oh ya.tadi dalam toilet ade orang call
aku pon angkat la
sekali dia panggil interview la as exec di Hidayah Centre... this wednesday..
so aku off this wednesday
sapa mau teman aku p sana??????

aku mau jadi siapa aku sbnarnya!
hate Hippocrates.. hahaha



1 comment:

  1. kau kuat dayah.
    inside out.
    kalau aku, konfirm aku tak kua dari kete tapi nangis.
    haha!

    ReplyDelete