Tuesday, March 8, 2011

praktikal's life

salam..

praktikal?awesome! never cross my mind la..
huh..

mase degree:
~ponteng pon xper..sebab ade 3 kali mase ponteng (saya insaf dah)
~ade masa break yang sangat banyak...kadang 1 hari ade 1 kelas aje.pastu leh balik blek...relax
~g kelas jumpe kawan2
~dapat duk dalam lecture hall...serunuk sangat! saya sangat rindu
~buat assignment
~ade exam
~makan kat kiosk library bawah pokok Samanea saman a.k.a Rain tree (dr Yahya pesan jangn p makan kat kiosk mase ujan)
~pergi ss beli buah potong ngan fida, yum, syu plus beli cocok2...sedap er
~p kedai potostate...
~duk library bilik beku...study malam2 lapa..keluar p makan kat mamak eko...(kotor la)
~bt nota...
~kemas meja tulis..
~beli makanan kat kolej serumpun...(miss sangat!)
~basuh kain
~solat jemaah ngan umate (kadang2..jarang2)
~tulis kate2 semangat kat dinding
~masuk dewan nak exam muke slumber...keluar muke gelabah er...(tawakal)
~makan ice cream ngan fida (fida, i miss u)
::haha xleh blah sebab sebelum tu dah janji nak makan ice cream ble report FYP siap..tapi stiap kali p kedai, meleleh ai liur nak makan ice cream..pas makan, gelak2 sebab teringat 'JANJI' tu..project xsiap2..tapi ice cream dah makan byak dah~ xleh pakai btol la! such a sweet moment!

~pegi ladang...fida selaloo willing to acommpany me to da ladang...i will never forget it..tolong siram anak kangkung saya, tolong gaul tanah dengan tangan dia, teman saya even dia jalan jauh dari cimb bank...(doaku agar segala nya itu dicatit amal buatmu..sungguh ALLAH sbaik pembalas)
~duk lab jauh malam...siapkan aqua reqia, dry ashing, CEC, pH...awesome!
~lepas balik dari lab...p ss..cari makanan kat jas cafe...kuey teow kungfu..
~banyak sangat moment best mase degree..sekarang dah nak habis...bulan 4 ni saya bukan lgi pelajar upm yang tegar..unless saya sambung master and phD kat sana...i mean it! i miss da past...
sekejap sangat mase berjalan...dah final year...
tak nafi mase 1st year..ade je nangis sebab kawan2...tapi bila pikir2, too stupid to crying all nite long just because a person who r not appreciate u as a fren... sungguh! saya sangat xsuke perasaan itu towards my fren...
huh~
tapi saya tetap syukur ya ALLAH sebab disebalik tangis, tawa itulah yang mengajar saya...
tarbiyyah mu indah ya ALLAH...
kemudian Kau temukan dengan manusia2 yang menapaki kaki, usianya masih muda remaja...serius mereka berjalan dijalan ini...
(oh~ dah termasuk entri lain)

sekarang intern kat MARDI serdang...kembar UPM
mmg nampak gaye xleh berpisah dari UPM
UPIM

intern:
~bagun awal pagi...lepas solat terus siap nak p keja
~sarapan pagi sebab nant nak keja exhausted
~masuk shelter house dlu semenjak melon dah besar
~kak afzan hanta..dah 2 bulan dia anta amek saya..saya terhutang budi...bila dia datang lambat, dia mtak maaf kat saya..i said: "no need to say sorry..i should thank to you bcoz u come and fetch me..if not..i ll be walk to home"haha...bila saya kata saya malu asyik menyusahkan orang..she replied: "it is ok..before this i also need to ask other come and fetch me..." oh! TQ ALLAH..
~balik umah..selaloo ade yang masak..kadang2 saya masak..skit la..xsedap sangat
~dapat kenal dengan pakcik2...pakcik2 yang banyak ngusik..nak jadikan menantu?
~banyaaaaaaaaaaaaaaaakk sangat pengalaman
~hey! kat sini tempat terbaik sebar fikrah
~saya suka orang pertanian..sebab mmg dorang peramah!
~yang penting duk umah sewa yang mana kita xfikir untuk diri sndiri jer macam kat hostel..tapi apa yang kita buat, beli, mkan...mesti terdetik jugak teringat kat orang belakang


heh..yang pntg mmg best praktikal~

tapi selaloo jer duk sesorang dlam lib kat lab ni~
pakcik2 ni cakp kat dalam lib ni ade penduduk lain jugak..
xpe..insyaALLAH..share bumi ALLAH...semoga aku sntiasa dibawah jagaan ALLAH..insyaALLAH

mr  SV cakap nak hired saya keja as contract worker..oh..saya on aje..sebab saya enjoy berada diladang...
dapat sauna free..bau rumput pagi2 sunggh segar...

3 comments:

  1. assalamualaikum.
    wah,akak.syok ya share pengalaman.kita dapat tahu mana silap kita,kelemahan kita,macam muhasabah diri gakla.

    jangan kesal dengan hari2 yg berlalu,kerana itu zaman lampaumu.mungkin juga zaman gelapmu.masa depan ini, meh kita buka mata celikkan hati, supaya hari2 yg mendatang lebih diberkatinya.

    uhibbuki fillah ^_^

    thanx for the note.baru saya paham akak sekarang.hehe

    ReplyDelete
  2. waalaikummussalam tiqah..
    betul2...masa lalu mengajar erti kematangan..heh..insyaALLAH semoga kita dalam keberkatan dari ALLAH SWT..

    hehe..akak pon mau lebih paham amiena

    ReplyDelete
  3. subhanallah adik2ku .. indah bukan tarbiyah ?

    =) rindu nyer.. jumpa di Liqo' kita ..hehe HAR t dapatkan pengisian dari AK k :D

    ReplyDelete