Monday, April 25, 2011

mat rempit will be~

salam..

Tajuk kasi gempak sket..
jujurnya..saya kagum dengan mat rempit..sebab keberanian mereka luar biasa..
hoh! yer la kan...dorang salah saluran...
saya setuju dengan anda..

jujur lagi saya cakap~~~
awesome sangat dapat bawak moto..!

masa gerakkan moto tu saya sangat bersyukur dan dalam hati..
"oh!mudah aje bawak moto! awesome!"

kehkeh

mula2 mat-mat yang pandai bawak moto gerak lu..cekgu suh ikut dia buat...

tak amek gamba lak..

tgok dorang follow cekgu berderet 8 orang..mcam anak itik ikut mak berenang dalam tasik..

saya tersenyum sendiri ble tengok dorang ikut cg..dengan helmet yang comel and baju yang serabai..


kami tak kawan..tapi dorang best!
ajar saya cane nak wat double stand motor..
saya bukan tak reti tapi tak larat la..
nasib moto tak terbalik..
uh!uh..berat yer moto ni..

hari kejadian direkodkan pada ahad 24 april..
11 orang..dan im so 'lucky'
2 orang aje pompuan..malunyer..
dan adik pompuan tu senyap aje..
saya lagi la segan..
tapi saya hyperactive and excited..
so saya la yang jawab sokan cekgu..melayan aje la ..
banyak cakap..

tapi cekgu salu cakap..
"tak payah a malu..kita blajar sama2.."

wah...saya makin bersemangat..haha..

dorang kena ikut cekgu buat isyarat tangan..
for me this is the hardest..sebab saya akan melelong kalo lepas tangan...HAMPIR JATUH!
such a good experience..

after dorang dah siap..
sampai la turn kami..oh yeah!!!

berdebar la jugak..tapi sya motivate diri

"aku blajar motor sebab aku harap redha ALLAH..
belajar moto so that x payah susah kan orang lain lagi..i can stand on my own foot ya ALLAH, 
belajar moto so dapat p usrah sendiri..bleh bwak adik2 usrah if dorang perlukan bantuan..nant ble balik umah xpayah mak nak p kedai beli barang..aku leh tolong mak bei barang~ ><"
bila ada lesen aku leh p kerja sendiri..bleh p mana2 sendiri..insyaALLAH leh beli muto.."

cekgu: "okeh..jom..nak belajar x?"

saya...dilema...bzzzzzzzzzzzzz..hahah..lambat saya jawab..
dalam hati..
"oh!kalo bukan harini bila lagi?"
saya: "okeh cekgu..saya nak blajar..."
cekgu: "jom..awak?" sambil tunjuk kepada adik sorang tu...
saya: "jom la...try2.."
adik tu: "saya tak pernah pegang moto.."
saya(dalam usaha memujuk): "jom la..bila lagi..."

pastu saya malas dah nak layan..
saya menapaki kaki dengan confident..hahaha...(malu a ngan mat2 tu)
pastu cekgu pon suh saya naik...
oh! tenang saja~
baiklah...

pengakuan

saya dah 2 kali jatuh moto..kahkah...kaki masih sakit sampai harini..lekuk masih dikaki ini...haha
jatuh atas pasir..langgar tembok rumah

(masa cekgu tanya kat kelas tu..dorang yang pandai bawak moto pon jatuh skali aje..ade yang xpenah jatuh pon..alhamdulillah..saya 2 kali..advance more then them la kan?)

pastu mak cakap:"dah2 tak payah dah blajar..apa ni tekan minyak bukan main lagi..."
hahaha..funny la my mom's statement..she know me..
bila ktorang cakap sal moto nant mak gelak kat blakang...
sah! she laugh at me...

end

saya: "cekgu gear apa paling slow?"
cekgu (senyum): "start gear 3 la yer.."
saya: "okeh..dah bleh mula ke cekgu?" 
masa tu dah atas moto...advance sket..kahkahkah...
cekgu (angguk2 kepala..): "okeh mula..tekan gear , minyak sikit pastu naikkan kaki..balancekan badan.."

wah..sound easy hah...
and it is so easy!
awesome again!!!!
u know wat adik tu pon bawak jugak..
such a good start for a new learner rite...

cekgu: "amacam okey ker?"
saya: "okey cg..brapa pusingan lagi ni?"
cekgu: "pusing bulatan ni sampai abeh minyak.."
hah?
(-_-)
i am so bored..
nasib baik ujan ..kalo tak patah pinggang duk pusing bulatan tu..
practice make perfect kan..
insyaALLAH i ll doing my best next time..

that day will be my happiest day..coz i believe ALLAH will help me to go trough it..
and i know ALLAH know i can do it..so, ALLAH help me a lot..
ALLAH temukan dengan kwan2 yang banyak support saya..
walau bukan dengan kata2 tapi dari cara pandang mereka, saya tahu mereka mengharapkan kejayaan saya untuk dapatkan lesen...
thanks ya frend
thanks for supporting me~

to my mom...i ll suprise u mom...
ur little stubborn daughter now learn how to ride motorcycle...
haha..i ll try my best...pray hard for me ya mom
to my sister
thanks for the wish..
"congrates dah leh gerakkan moto.."
ahaha..


oh ALLAH...permudahkanlah jalan saya dan kami..
insyaALLAH




1 comment: