Thursday, July 12, 2012

Apalah Masalah Si Sanguine Ni?

[Bismillah]
Assalamualaikum wbt
Mengenali diriku sebagai powerful choleric dan popular sanguine
Alhamdulillah 
Frankly speaking...aku senang dengan dua personaliti ini
lumrahnya, manusia kan takkan lari dari kelemahan dan kelebihan

character ni mmg aku lah..


Episod 1 
(Sejak bila jadi penerbit film ha kau ni?)

Sejak dari kecik aku paling banyak cakap..ade jer cerita ak nak sembang
aku ni kira cucu paling rapat ngan wan (datuk di perak panggil tokwan/wan) 
wan yang garang pon bleh click ngan aku...
abah aku cakap aku cucu satu2nya yang berani panjat atas belakang wan 
(wan ramjan dah arwah...al-Fatihah)
wan Sharif selalu bawak p jalan2 kenalkan kat satu kampung aku cucu dia
aku kaki sembang la dulu dan kaki gelak
chekgu cakap kalau aku masuk pertandingan gelak mst aku menang (xpower langsung)
kalo masa kecik topik perbualan adalah apa yang aku imaginasikan
ultraman dan supermann (Jamn! (= =') ) - tak sangka kan...
aku mmg tak suka sailormoon 
dragon ball juge mnjadi pilihan hati...(masa kecik dulu la..sekarang dah tua..kalo dragon ball melintas aku tatap aje)




Episod 2

sorang kawan aku panggil aku penceria keadaan
sebab aku la paling bleh gelak walau lawaknya xsebarapa...hahahha..
kaki sakat aku ni masa sekolah dulu
masa form 3-5 aku femes jugak la as budak baik (fenomena angkat bakul berlaku)
wakakaka
aku kawan ngan semua lapisan masyarakat
dlu ak bukan budak pandai 
(abeh kau ingat kau bijaksana la sekarang? = =')
pastu sket2 naik kelas sains dua..pastu sains satu..
moment paling best dalam hidup aku adalah sekolah menengah! 
Alhamdulillah..
budak2 kelas belakang2 kenal la aku..sebab aku suka ah lepak2 ngan depa
perangai aku yang bleh ngam ngan sape2...
dorang rase aku tak sombong..
smpai sekarang ade lagi mmber sekolah lama yang msg2 kat FB
tapi ramai yang dah beranak pinak...
ehehehe
sebab aku budak tak pndaikan dlu..
so aku ase xde menda pon nak belagak kalau duk kelas pertama pon
manusia sama kot
aku join banyak la masa sekolah menengah dulu..cume xjadi pengawas jer
mase sekolah rendah jadi penolong ketua pengawas
ketua puteri islam
masuk sekolah menengah join KRS selalu kena sound ngan cg sebab haru biru kiri ngan kanan
join PRS..jadi timbalan pengerusi...
penolong kelas 5 Sc1
join debate...juara plak tu...Cg Mad Abdullah senyum jer..ahaha
paling aku ingat Cg Add Math aku...Cg Roshidi Abdullah
dia selalu sound aku sebab baju putih sekolah aku dah bertukar warna jadi kuning

"Ce nile gok baju or..Kuning sior doh"
hahah..

aku bantai gelak..tapi aku xnila pon baju tu..ahaha..lantak 
aku selalu la jalan kaki p sekolah ngan sorang kawan...Ida
Dia ni jenis pengemas..baju bernila la..nampak baru jer
kasut berbasuh putih jer
isk..kalo jalan ngan dia..aku la paling menonjol sebab baju aku jer yang warna lain macam .
ahahahah
sepanjang berjalan dari rumah ke sekolah dan dari sekolah ke rumah
aku yang bantai sembang...bla..bla..bla
tak tau la dia rasa ape...
agaknya bengang tapi tahan jerla masa tu..tunggu spm abeh jer nak habiskan penderitaan dengar aku mnyembang...hahahha
tapi she's good listener..i admit it..
i bet her are Phlegmatic and Melancholy
Dulu selalu kena tazkirah 
"Cakap banyak hati keras.."
tapi impaknya tak berapa rasala dengan tazkirah kawan aku tu
sebab fikiran pon xjelas lagi...
aku hantam sembang jer... 

[Credit]

Episod 3

Lama kelamaan aku kian hilang....
di matrik aku mmg xmenonjol
rendah diri la katekan
sebab dalam ramai2 aku paling corot
ahahaha
cakap pon dah kurang
bergaul dengan org bijak pandai kan lain rasanya
kalo dulu main tibai jer..tapi bila ngan org pandai n behave lain sket..
dah lama xbuat kerja gila macam sekolah menengah
banyak bermain dengan emosi nak jaga hati manusia masa episod 3 ni
banyak menda aku jaga..so sangat la tak jadi diri sendiri
banyak aku ignore pasal manusia sebab aku serabut
sket2 nak terasa..merajok..fed up juge
totally different la hidup aku masa kat matrik
snanye moment paling aku xsuka adalah matrik ah..
tapi alhamdulillah Allah bagi oksigen sama jugak macam or lain

stakat tu dlu

lain hari aku sambung kalu rajin
popular sanguine ni bukan bleh pakai sangat kata2 nya
cepat bosan!


No comments:

Post a Comment