Monday, May 31, 2010

sikit sahaja..

ya..bila namany manusia..ceritanya sekitar..makan minum, tidur bangun..kerja, rehat..bercakap diam. cool, marah, benci..gembira sedih..harta2..duit yang disimpan untuk masa depan..tapi semacamnya kita lupa yang semua tu membuatkan perbezaan kita dan nabi kita, Rasulullah saw adalah sikit sahaja...percaya atau tidak..percayalah...

~Rasulullah, sikit sahaja makan. kita? sikit-sikit makan..renung2kan

~Rasulullah, sikit sahaja tidur. kita? sikit-sikit tidur..

~Rasulullah, sikit sahaja rehat. kita? sikit-sikit rehat..penat..

~Rasulullah, sikit sahaja ketawa. kita? sikit-sikit ketawa

~Rasulullah, sikit sahaja bercakap. kita? sikit-sikit cakap

~kita, sikit sahaja berinfak. Rasulullah? sikit-sikit infak

~Kita, sikit sahaja kerja. Rasulullah? sikit-sikit kerja..

itulah..dan banyak lagi sikit perbezaan antara kita dan Rasulullah..renung2kan lah..

jazakillah buat kak huda..perkongsian yang menarik..

7 comments:

  1. Afwan buat enti jgk..semoga thabat di jalan dakwah ini. Rasulullah Qudwah kami..;)

    ReplyDelete
  2. teruskan perjuangan...

    -- ^.^ur new secret admirer :p

    ReplyDelete
  3. subhanallah wal hamdulillah!
    moga terus tabah hati xberbelah bahgi~

    ReplyDelete
  4. salam..oits!
    woho! sudah bertukar blog yer...haha akak pung~
    nanti tukarkan link yer..blog baru yang lebih segar jiwanya dan anti boleh selongkar di labels pesan buat daie serta tazkirah ..banyak perkara penting perlu dihadam!

    terus tsabat ukhti!

    www.kembaracintaku.wordpress.com
    kak ipah comel~

    ReplyDelete
  5. salam ziarah.. wow...lebih ruhul jadid...

    ReplyDelete
  6. salam..alhamdulillah..tak disangka2 ramai yang view..hehe..jom..join da club..tambah followers...ahaks..

    ReplyDelete
  7. siapakah enti nearcelazwar??hehe..nak secret admire jugak la...

    ReplyDelete