Friday, June 4, 2010

sepanjang perjalanan jauh, memang jauh..~~

            aaamiin..semoga selamat sepanjang perjalanan..alhamdulillah

"hah..apa along?" saya pon tak pasti apa masalah ketika ini..hehe

TRAJET2..selepas sudah kenyang diisi minyak, tayar pon terisi..ekau tak dapat join jaulah kami..
driver unser..
"yang berjalan, memberi salam kepada yang sedang duduk. yang menaiki kenderaan memberi salam kepada yang berjalan..." Rasulullah saw
"stop jap..tunggu serena datang"

apa yang difikirkan oleh co-driver ini

"kejap nak mesej serena ni.."
"ok! baiklah..~~"
"apakah ini?..owhh..kerengga.."

Task kami hafaz hadist ini. harapnya bukan hafaz laju dimulut, tapi..~~~
ahlan wa sahlan ya serena
belok kanan...nak p umah kak ein..heh
batu kapur yang dapt dilihat jelas ditepi jalan..batu bergerak ke? ke bumi yang gerak?heh..
gamba masa arrive tak sempat ambik...tapi mungkin ini yang dikatakan si ayah dan ibu dalam lambaian .." semoga selamat sampai anak2 ku.dan teruslah tsabat dijalan ini.."

rezeki2..ujan lak masa nak p JIM BP..alhamdulillah
akhawat JIM tengah berprogram
bertaaruf...rapat2 kan ukhuwah..berkongsi rasa..esok paginya b4 bertolak p KTN, kami dapat pengisian dari kak sufi
semoga dapat bertemu lagi...bersama menyambung rantai2..insyaALLAH
Keamanan malaysia, masih mampu ke laut..tapi bagaimana saudara kita Palestine..hidup amat tersepit..syukur atas apa yang ALLAH kurnia..teruskan dengan tugas khalifah
selamat menuai hasil nant...
"jom pulang..matahari sudah mau pergi ketempat lain.."
UIAM kuantan
waktu senja..nak balik umah Dr melor balik dah...malam tu kami ada perkongsian dakwah kampus dengan akhawat uiam

ni shot kat pantai sepat..pas tu p pantai balok..
dah kat pantai balok..last tempat kami singgah..kat sini la kami hampar tikar dan sama2 duduk, dengar, digest apa yang Dr melor sampaikn pada kami..insyaALLAH
ukhuwwah fighter...lihatlah betapa bertoleransinya kumpulan 'parsi'..hai 'rom' nape cekak pinggang jer?akhirnya 'parsi' yang menang...

bateri pon dah kong..pasu dah tak der shot lagii...
insyaALLAH jumpa lagi..

4 comments:

  1. salam ya ukhti...

    da pic...uuuuuu...

    i luv it..

    congrates 4 da charing ^^

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. ukhti ein...tq 4 ur ooooooo..akak..jom jauah indonesia

    ReplyDelete